01 02 03 04 05 06 07

The existing town hall of Zoersel, a municipality in the province of Antwerp, is accommodated in a neo-renaissance manor surrounded by a park.

The extensions proposed for this competition consist of a building lying some 40 meters from the original town hall, and has approximately the same dimensions. The two buildings are connected by an architectural promenade in the form of a covered passageway. The main services of the town hall, situated on the ground and first floor, communicate through a large void.

The second floor, which houses the more intimate spaces for the employees (refectory, meeting room, terrace) gives access to the passageway. Its parapet incorporates sitting benches, an element that continues into the meeting room as well: as such an interesting continuity arises between informal (the passageway) and formal spaces (the meeting room).





CREDITS:
Program: Competition for the city hall of Zoersel, not selected
Location: Zoersel, Belgium
Timeline: 2003
Project Team: Marie-José Van Hee (architect), Dirk Goyens, Dietlinde Verhaeghe, Wim Voorspoels
Bureau Bouwtechniek: Jan Moens, Leslie Burm, Nadja Van Houtven
Services: Jan D'hondt
Structural Engineer: BAS, Dirk Jaspaert
Artist: Kris Martin