01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

Located on a bend in the street, the elongated parcel was accompanied with an easement: an old industrial building lying behind it had to remain accessible. MJosé Van Hee decide to cover the thoroughfare throughout its entire length and made its existence more relevant by placing a carport at the back of the plot.

At the street side, the entrance hall divides the driveway from a seating, elevated few stairs high. The landing of these stairs turns immediately to the main staircase, which leads to the living quarters, wrapped around the stairwell and the hall in a U-shaped position.

Perpendicularly, a wing running on top of the driveway towards the end of the parcel contains the sleeping quarters, thus converting the ground plan into an L-shape. A roof terrace on top of the carport communicates through the garden with the living room’s terrace on the opposite side.

In this project all the spaces relate to each other, all of them interconnected by an architectural promenade, and with the courtyard garden as a constant pivotal point.





CREDITS:
Program: Private house
Client: Mr. and Mrs. Van Leemput-Oosterlinck
Location: Wetteren, Belgium
Timeline: 2000 - 2004
Project Team: Marie-José Van Hee (architect), Dietlinde Verhaeghe
Structural Engineer: BAS - Dirk Jaspaert
Photography: Kristien Daem